Flag

Beli hleb sa začinima i lešnicima

1 Pecivo
Srednje teško
60
Promenite navike - dodajte začine i lešnike u hleb.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Uski četvrtasti kalup (25 x 11 cm)
malo masnoće
Kvasno testo
500 gpšeničnog brašna
1 kesicaDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1 kašičicašećera
1 kašičicasoli (puna)
350 mlmleka toplog
Nadev
2 kašika/ejestivog ulja
1 vezicaperšuna
70 gslanine prošarane
100 glešnika
1 komadcrnog luka
Dodatno
malomleka za premazivanje
1 kašikakima
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1

Kvasno testo

Prosejte brašno u činiju i dobro ga pomešajte sa suvim kvascem. Dodajte preostale sastojke i sve umutite mikserom (nastavci za mešenje) prvo kratko najmanjom, a potom 5 minuta najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Ostavite testo da odstoji pokriveno na toplom mestu, sve dok se vidno ne uveća. U međuvremenu podmažite kalup. Zagrejte rernu.

2

Nadev

Očistite luk i sitno iseckajte. Sitno iseckajte slaninu. Peršun operite, osušite i sitno iseckajte, grubo iseckajte lešnike. Zagrejte ulje i zajedno propržite luk i slaninu. Dodajte peršun i lešnike i kratko propržite. Testo na blago pobrašnjenoj radnoj površini još jednom kratko promesite i razvijte u kvadrat (25 x 25 cm), debljine oko 3 cm. Nanesite nadev na testo, namotajte po dužini u rolat. Testo sa „spojem" na dole položite u kalup i ponovo ostavite da odstoji na toplom mestu dok se vidno ne uveća.Testo zasecite po dužini oštrim nožem, oko 1 cm duboko, premažite mlekom i pospite kimom. Stavite da se peče na rešetki od rerne.

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Izvadite hleb iz kalupa i ostavite ga da se hladi na rešetki za kolače.