Preliv za tortu prozirni

Preliv za tortu prozirni

Dodatkom voćnog soka ili vode sa Dr. Oetker prelivom za torte se dobija prozirna glazura za sve voćne torte. Sa Dr. Oetker prelivom za torte svako voće ostavlja sjajan utisak. Jednostavan je u pripremi, sigurno uspeva i brzo se steže. Sadržaj kesice je uz dodatak šećera dovoljan za 250 ml tečnosti.

Priprema Preliv za tortu prozirni

Sadržaj kesice pomešati sa 2 ravne kašike (30 g) šećera u dubljem sudu. Postepeno dodavati 250 ml vode, uz neprestano mešanje, da se ne bi napravile grudvice. Smešu uz neprestano mešanje zagrevati do tačke ključanja (da ne provri) i nastaviti sa mešanjem na laganoj vatri, još oko 1 minut. Ostaviti da se kratko prohladi, 8-10 minuta. Ukoliko se previše stegne, možete ga ponovo zagrejati. Kada preliv počne da želira, naneti na tortu od sredine ka krajevima. Površina se brzo steže. Kada se preliv ohladi, tortu možete seći.

Savet: Ako želite preliv u boji, vodu zamenite voćnim sokom. Sok od višnje najbolje je razrediti sa vodom u jednakoj razmeri. Ako koristite kompot od kajsije, breskve ili šljive iz konzerve, treba dodati još tri kašike tečnosti.

Više detalja o proizvodu

Količina: 12g